Skip to main content

Een aluminium carport: de ideale overkapping voor uw voertuig

Een carport plaatsen: wat zijn de voordelen?

Een aluminium carport is een enorme meerwaarde voor uw woning en uw leefcomfort. Dankzij zo’n overkapping hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw auto, mobilhome of caravan én wint u woonruimte. Als u voor een aluminium carport van BOzARC kiest, geniet u bovendien heel wat unieke voordelen.

Carport op maat: een slimme keuze

De carports van BOzARC worden volledig op maat gemaakt. En daar plukt u de voordelen van!

Dankzij hun unieke gebogen vormgeving beschermen de BOzARC-carports uw auto, mobilhome of caravan optimaal tegen alle weersomstandigheden.
We personaliseren uw overkapping in de kleur en afmetingen van uw keuze.
De plaats naast de gevel is gewoonlijk een verloren ruimte, die u met een carport maximaal kunt benutten.
Een kwalitatieve BOzARC-carport verhoogt meteen de marktwaarde van uw woning.
We gebruiken voor onze carports alleen massief polycarbonaat van de allerbeste kwaliteit en geven 10 jaar garantie op breuken.
Elke BOzARC-carport draagt het verplichte CE-keurmerk. Op die manier bent u zeker van een kwalitatief eindproduct.
Dankzij onze unieke funderingstechniek hoeft uw terras of oprit niet worden opengebroken om uw carport te plaatsen.

Een aluminium carport die je auto het hele jaar door beschermt

BOzARC is bovendien een Belgisch familiebedrijf dat al zijn overkappingen lokaal vervaardigt. Ontdek hier álle voordelen van een BOzARC-carport!

Aluminium carport vs carport in hout, staal of metaal

Een carport kiezen is niet eenvoudig: u moet een afweging maken tussen heel wat verschillende modellen, kleuren en … materialen. Wij kunnen u alvast verklappen dat een aluminium carport enkele onmiskenbare voordelen biedt ten opzichte van een carport in bijvoorbeeld hout, staal of metaal. Kende u deze drie troeven van een aluminium carport tegenover een houten carport al?

 1. Duurzaamheid: een aluminium carport gaat langer mee dan een houten carport.

 2. Onderhoud: een aluminium carport is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Aangezien hout een natuurlijk materiaal is, vraagt een houten carport veel meer onderhoud.

 3. Prijs: afhankelijk van het type hout valt een aluminium carport goedkoper uit dan een houten carport. Daar hebben de minimale onderhoudskosten van aluminium natuurlijk ook iets mee te maken. Een houten carport moet u bijvoorbeeld regelmatig behandelen en staal is niet altijd even goed bestand tegen roest.

Klik hier voor een gratis online offerte

Soorten carports: hoe kiest u het juiste exemplaar?

Een BOzARC-carport kunt u volledig personaliseren, en dat speelt alleen maar in uw voordeel.
Dat betekent namelijk dat u uw carport helemaal op uw behoeften en smaak kunt afstemmen. Ontdek snel de mogelijkheden.

Enkele of dubbele carport: wat is het verschil?

De eerste keuze die u moet maken is die tussen een enkele en een dubbele carport. De afmetingen van een enkele carport zijn bijvoorbeeld 3 meter bij 6,20 meter en voor een dubbele carport heeft u de keuze om de voertuigen naast elkaar of achter elkaar te plaatsen. Hebt u slechts ruimte voor een enkele carport? Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Ook het aantal wagens dat u wilt overkappen en de eventuele aanwezigheid van een garage spelen een rol in uw keuze. Hebt u bijvoorbeeld twee auto’s, maar geen plaats voor een garage? Dan is een dubbele carport ideaal.

Carport vrijstaand of tegen de gevel plaatsen?

Verder heeft u de keuze om uw nieuwe carport vrijstaand of tegen de gevel te plaatsen. Voor welke optie u kiest, hangt af van uw beschikbare ruimte, maar beide manieren hebben hun voordelen. Ontdek hier de andere pro’s en contra’s van een vrijstaande en aangebouwde overkapping.

TEGEN DE GEVEL

TEGEN DE GEVEL

VRIJSTAAND

VRIJSTAAND

DUBBEL GEBRUIK

DUBBEL GEBRUIK

Soorten dakbedekking voor uw carport

Alle BOzARC-carports zijn gemaakt van aluminium, terwijl de dakbedekking bestaat uit massief polycarbonaat. Dit is een onbreekbare kunststof die u heel wat mogelijkheden biedt! U hebt namelijk de keuze uit doorzichtige, warmtewerende en zonwerende dakbedekkingen. Samen bekijken we welke soort bescherming het meest geschikt is voor uw situatie.

DOORZICHTIG

DOORZICHTIG

Houdt u van een ruimtelijk en open gevoel? Dan bent u vast te vinden voor een doorzichtige dakbedekking die een optimale lichtinval garandeert – zelfs wanneer uw overkapping tegen een gevel met ramen staat.

WARMTEWEREND

WARMTEWEREND

Geen zin om ’s zomers te zitten puffen in uw auto, of om uw airco vanaf minuut één volop te laten blazen? Een warmtewerende dakbedekking houdt de temperatuur laag, terwijl ze wel al het zonlicht doorlaat.

ZONWEREND

ZONWEREND

De zonwerende dakbedekking is wit en ondoorzichtig. Het zonlicht wordt gedeeltelijk tegengehouden. Zo wordt uw carport een aangenaam schaduwplekje voor uw voertuig.

 

Carport met een gebogen structuur

Het is u misschien al opgevallen dat de carports van BOzARC allemaal een gebogen dak hebben en daar hebben we onze redenen voor. De gebogen structuur geeft een enorm gevoel van ruimte.
Dankzij het gebogen dak worden sneeuw, regen en vallend vuil efficiënt afgevoerd. Zo blijven uw carport én uw wagen altijd veilig en worden ze minder snel vuil. Daarnaast biedt de gebogen structuur meer ruimte voor bijvoorbeeld antennes of dakkoffers. Ontdek hier nog meer voordelen van een carport met een gebogen dak.

Klik hier voor een gratis online offerte

Carport: alleen voor uw auto?

Wie een carport voor zijn auto plaatst, hoeft nooit meer te krabben in de winter, in een bloedhete wagen te stappen in de zomer of bladeren te vegen in de herfst. Maar met onze carports beschermt u niet alleen uw auto tegen alle weersomstandigheden, ook eigenaars van mobilhomes en caravans hebben baat bij een stevige carport op maat. Ontdek hier de voordelen voor uw specifiek voertuig.

Carport auto

Carport auto

Een wagen is een grote investering, en dus draagt u er maar beter goed zorg voor. Een degelijke carport is dan ook een must, aangezien hij uw auto beschermt tegen de grillen van moeder natuur. Bekijk de vele mogelijkheden!

Carport motorhome

Carport motorhome

Met onze carports voor mobilhomes staat uw mobilhome altijd dicht bij huis geparkeerd en is hij goed beschermd tegen weer en wind. Onze carports worden volledig op maat van uw mobilhome gemaakt.

Carport voor caravan

Carport voor caravan

Uw caravan verdient altijd de beste bescherming – óók als u hem niet gebruikt. Onder een BOzARC-carport staat uw caravan het hele jaar door beschut, klaar om opnieuw op vakantie te vertrekken wanneer u maar wilt.

 

Een BOzARC-carport voldoet aan al uw wensen

Wij maken uw carport niet alleen helemaal op maat, ook de afwerkingsmogelijkheden zijn volledig personaliseerbaar. Zo kunt u:

 • uw carport upgraden met ingebouwde ledverlichting. Die bedient u makkelijk met een afstandsbediening.
 • uitrusten met extra bergruimte.
 • uw carport afsluiten met zijwanden, zodat u moeiteloos een bijkomende ruimte creëert.

Klik hier voor een gratis online offerte

Prijs van een carport: welke factoren spelen een rol?

BOzARC biedt steeds een totaaloplossing op maat van de klant. De totaalprijs hangt dan ook af van heel wat verschillende factoren. Wij sommen ze hier voor u op.

1. De prijs is afhankelijk van het materiaal van het carportframe

1. De prijs is afhankelijk van het materiaal van het carportframe

U vindt op de markt carports in verschillende materialen, zoals hout, staal, metaal of aluminium. En die materialen kunnen enorm variëren in prijs. Zo zijn er erg goedkope en erg dure houtsoorten beschikbaar en zijn er grote verschillen in de onderhoudskost en de levensduur van elke houtsoort.

De BOzARC-carports zijn vervaardigd uit aluminium, een materiaal dat amper onderhoud vergt.

2. Hoe groot moet uw carport zijn?

2. Hoe groot moet uw carport zijn?

Daarnaast hebben de afmetingen van uw carport een invloed op de prijs. De gemiddelde enkele carport meet 3 meter bij 6,20 meter. Wie een mobilhome overkapt, heeft dan weer een extra hoge carport nodig en liefst één zonder storende horizontale dwarsbalk.

Ontdek hier hoe u de ideale afmetingen voor uw carport bepaalt.

3. Ook het soort dakbedekking van uw carport heeft een invloed

3. Ook het soort dakbedekking van uw carport heeft een invloed

De prijs van uw carport hangt niet alleen af van het materiaal van het carportframe, ook het materiaal van de dakbedekking speelt een rol. Zo vindt u carportdaken gemaakt uit bitumen, shingles, dakpannen, plexiglas, … Bij BOzARC werken we alleen met massief polycarbonaat, een thermoplastisch polymeer met indrukwekkende eigenschappen

Zo is massief polycarbonaat onbreekbaar: zelfs afvallende takken of dakpannen deren de kunststof niet. Massief polycarbonaat gaat jarenlang mee en is lichtdoorlatend, waardoor u niet aan licht moet inboeten. Ontdek hier alle troeven van een carport met dakbedekking van polycarbonaat.

4. Carport op maat

4. Carport op maat

Bij BOzARC besteden we veel aandacht aan de bescherming van uw investeringen, of het nu om een auto, mobilhome, caravan of een ander voertuig gaat. Daarom leveren we steeds een carport af die perfect aan uw noden en wensen voldoet.

Daarnaast zijn de BOzARC-carports personaliseerbaar met extra accessoires die de prijs kunnen verhogen, zoals ingebouwde ledverlichting. Weet ook dat elke BOzARC-carport het verplichte CE-keurmerk draagt.

 


Carport onderhouden

Overweegt u een carport aan te kopen, maar bent u bang voor het onderhoud dat erbij komt kijken? Dan kunnen we u bij BOzARC meteen geruststellen. Onze aluminium carports met een dakbedekking van polycarbonaat vergen amper onderhoud.  

Uw carport onderhouden: concrete tips

Hoe maakt u uw dakbedekking uit polycarbonaat schoon?

 • Spuit het dak twee keer per jaar grondig schoon met een hogedrukreiniger.
 • Let erop dat u maximaal 100 bar gebruikt.
 • Voeg een biologisch neutraal zeepproduct aan het water toe.
 • Gebruik nooit een spons, zeemvel of doek om te vermijden dat zandkorrels krassen maken.

Hoe reinigt u de aluminium profielen van uw carport?

Maak de profielen van uw carport een of twee keer per jaar schoon met lauw water en een neutraal reinigingsproduct.

Wat met de dakgoot van uw carport?

De BOzARC carports hebben steeds één of twee dakgoten. Als het hard regent en waait, komen er bladeren en ander vuil in terecht. Om te voorkomen dat de afvoer verstopt raakt, moet u de dakgoot van uw carport op geregelde tijdstippen reinigen. Een eenvoudige klus die met behulp van een ladder snel geklaard is!  We voorzien steeds bladergaas in de dakgoten om de grootste bladeren en vuilresten tegen te houden.

 

Hebt u interesse in een kwalitatieve carport van BOzARC?

Vraag meteen een offerte aan

 

Zit u nog met vragen? Neem gerust contact op met onze medewerkers.

Contacteer BOzARC

logo bozarc new white

BOzARC BV
Boomsesteenweg 41 bus 2
2630 Aartselaar
Tel: 03 455 90 67
info@bozarc.be

BOzARC is CE gekeurd

BOzARC label CEBOzARC heeft het de CE-markering verkregen voor alle producten die het bedrijf aanbiedt: carports en alle soorten terrasoverkappingen.
Alle producten werden goedgekeurd door het internationale keuringsbedrijf Vinçotte.
Daaruit blijkt dat onze producten kracht en veiligheid garanderen.

Offerte aanvraag

 • Gratis (en vrijblijvende) offerte aanvraag
 • Persoonlijk advies op maat
 • Ontvang uw offerte binnen de 3 werkdagen

BOzARC© 2000 - 2024 | Carports en terrasoverkappingen | Boomsesteenweg 41 bus 2 - 2630 Aartselaar - België | BTW BE 0844 026 494 |
Algemene voorwaardenPrivacybeleid | Cookies | Cookievoorkeur | Sitemap
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.