Een carport met berging: de voor- en nadelen op een rij

Een carport met bergingDie nieuwe auto wil je natuurlijk zo lang mogelijk in zijn nieuwe staat houden. Degelijke beschutting is onmisbaar om hem te beschermen tegen wind, hagel, sneeuw en regen. En als je geen garage hebt, kies je toch gewoon voor een carport? Meer nog, een carport met berging maakt een garage zelfs overbodig. Enkele voor- en nadelen uitgelicht.

Carport met of zonder berging?

Op zichzelf biedt een carport al heel wat voordelen: je auto staat te allen tijde droog en beschermd, waardoor hij minder vatbaar is voor slijtage (roestvorming) en niet zo gauw stoffig en vuil wordt. Een carport is een eenmalige investering waar je op lange termijn voordeel uithaalt: je bespaart op reparatiekosten en je hoeft je auto niet zo vaak meer te wassen.

Kies je voor een aluminium carport, dan bepaal je helemaal zelf de look van je carport. Aluminium carports zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren; je kunt ze dus moeiteloos matchen met de stijl van je woning.

Carport met berging: makkelijk!

Heb je net een grote grasmaaier gekocht, die je zeker niet buiten wil laten staan? Dan is een carport met berging de ideale oplossing. Zeker als je geen tuinhuis hebt, is een berging naast je carport de perfecte plek om al je tuinspullen op te slaan. Al kun je je berging uiteraard naar believen vullen met andere spullen:

  • Alle accessoires die bij je auto horen (speciale wasmiddelen, fietsenhouder, jerrycans, gereedschap, …)
  • Schoonmaakgerief (emmers, doekjes en dweilen, borstels, schoonmaakproducten, …)
  • De drankvoorraad
  • Extra koelkast of diepvries
  • Hobby- en klusgerief

Tip: behoud het overzicht. Gooi niet alle spullen die je nergens anders kwijt kunt zomaar in de carportberging. Want voor je het weet heb je je berging helemaal volgestouwd en kan er niets meer bij …

Zijn er ook nadelen?

Het grootste nadeel van een carport met berging, is dat zo’n constructie meer plaats inneemt dan een enkele carport. Daarom is een carport met berging niet voor elke plaats geschikt. Je oprit moet breed genoeg zijn. Twijfel je of heb je deskundig advies nodig? Neem contact op met onze specialisten! Want bij BOzARC zit je goed voor een carport op maat.

Tags: carport, carport kopen, carport op maat, carport bouwen, carport met berging bouwen, carport berging bouwen, houten carport met berging, carport berging