Skip to main content

vrijstaande carport of carport tegen de gevelLente, zomer, herfst of winter: een carport laten plaatsen, is altijd een goed idee. Je wagen staat netjes weggestald, is beschermd tegen hagel, rondvliegende takken, … En wanneer het kwik weer eens onder het vriespunt zakt, hoef je ’s ochtends nooit meer ijs van je wagen te krabben. Maar genoeg over al die voordelen. Want als je dit leest, is de kogel voor jou al door de kerk: jij bent vastbesloten om een carport te kopen. En je vraagt je natuurlijk af of je die het beste tegen je gevel laat installeren, of vrijstaand. Dit artikel zet de voor- en nadelen van beide opties op een rijtje.

Kiezen voor een vrijstaande carport

Laten we met de deur in huis vallen: ja, een vrijstaande carport is iets goedkoper om te laten plaatsen dan een carport tegen de gevel. Ook leuk om te weten, is dat je er geen vergunning voor moet aanvragen als hij niet hoger is dan 3,5 meter. De nadelen van een vrijstaande carport? Die spreken eigenlijk voor zich: je auto is iets minder goed beschermd tegen de weersomstandigheden (tenzij je natuurlijk voor een carport met zijwanden kiest) en je zult bij het in- en uitstappen af en toe door de regen moeten.

Een carport installeren tegen de gevel

Een carport tegen de gevel insalleren, valt iets duurder uit, maar het grote voordeel is dat je nooit door de regen hoeft. Ook in dit geval heb je geen vergunning nodig, zolang je carport niet hoger is dan 4 meter. Meldingsplicht bij de gemeente is er echter wel.

Ga voor een carport op maat!

Wil je je carport perfect bij je huis laten passen? Moet jouw carport ook aan andere belangrijke voorwaarden voldoen? Of heb je misschien vragen over de prijs van al dat moois? Aarzel niet om ons te contacteren of een vrijblijvende offerte aan te vragen. We helpen je met veel plezier aan de perfecte carport voor jouw wagen én woning.

Contacteer BOzARC

logo bozarc new white

BOzARC BV
Boomsesteenweg 41 bus 2
2630 Aartselaar
Tel: 03 455 90 67
info@bozarc.be

BOzARC is CE gekeurd

BOzARC label CEBOzARC heeft het de CE-markering verkregen voor alle producten die het bedrijf aanbiedt: carports en alle soorten terrasoverkappingen.
Alle producten werden goedgekeurd door het internationale keuringsbedrijf Vinçotte.
Daaruit blijkt dat onze producten kracht en veiligheid garanderen.

Offerte aanvraag

  • Gratis (en vrijblijvende) offerte aanvraag
  • Persoonlijk advies op maat
  • Ontvang uw offerte binnen de 3 werkdagen

BOzARC© 2000 - 2024 | Carports en terrasoverkappingen | Boomsesteenweg 41 bus 2 - 2630 Aartselaar - België | BTW BE 0844 026 494 |
Algemene voorwaardenPrivacybeleid | Cookies | Cookievoorkeur | Sitemap
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.