Skip to main content

Pergola kopen? Ontdek de vele mogelijkheden!

Als u dol bent op uw tuin of terras, het buitenleven en gezellig samenzijn, is een pergola een mooie toevoeging aan uw woning. Zo kunt u, ongeacht het weer, het hele jaar door van uw terras genieten. Begint het te druppelen terwijl u aan het barbecueën bent? Geen probleem, uw pergola houdt u en uw gezelschap droog. En waarom zou u uw eerste kopje koffie van de dag voortaan niet op uw terras drinken? Lees snel meer over alle voordelen van een pergola in aluminium.

Waarom kiezen voor een pergola op uw terras?

BOzARC stemt uw pergola volledig op uw noden en wensen af. Elke woning is immers anders en ieder heeft zijn eigen voorkeuren. We vinden het maar logisch dat u helemaal zelf kunt bepalen hoe uw pergola er straks uitziet. Zo bent u zeker dat het totaalplaatje helemaal klopt.

Alle voordelen van een BOzARC-pergola op een rijtje:

Pergola kopen? Ontdek de vele mogelijkheden!
  We maken uw terras seizoensbestendig, zodat u er ook tijdens de koudere maanden kunt vertoeven.
De gebogen vorm van onze pergola’s creëert een ruimtelijke en open sfeer.
Uw tuinmeubelen en uw barbecue kunt u het hele jaar door onder uw pergola laten staan, beschermd tegen weer en wind.
Voor een veranda hebt u een vergunning nodig, maar een pergola kunt u doorgaans plaatsen zonder bouwvergunning. Bovendien verloopt de plaatsing van een pergola uiterst vlot, zonder kap- of breekwerk.
Alle pergola’s van BOzARC zijn volledig personaliseerbaar. Wat dacht u bijvoorbeeld van gebruiksvriendelijke glazen schuifwanden of sfeervolle ledverlichting?
Onze pergola’s dragen stuk voor stuk het CE-kwaliteitskeurmerk.
De dakbedekking is steeds vervaardigd uit massief polycarbonaat, een onbreekbare kunststof.
U geniet tien jaar garantie op breuk van de dakbedekking.
Dankzij de speciale funderingstechniek die de BOzARC-specialisten toepassen, is het niet nodig om uw terras op te breken.
Een aluminium pergola is eenvoudig in onderhoud.
Dankzij de gebogen, massieve dakbedekking hebt u bij hevige regenbuien geen last van geluidshinder.
Met een pergola van BOzARC geniet u niet alleen in alle comfort van uw terras, maar verhoogt u ook de marktwaarde van uw woning.

Pergola in aluminium: kwaliteit voor het leven

Pergola’s zijn beschikbaar in tal van verschillende modellen, kleuren en materialen. Let wel, niet elk materiaal heeft een even goede prijs-kwaliteitverhouding. In vergelijking met andere materialen voor pergola’s (hout, staal of metaal) heeft aluminium drie belangrijke troeven:.

 1. Duurzaamheid: een aluminium pergola gaat aanzienlijk langer mee

 2. Onderhoud: een aluminium pergola is erg onderhoudsvriendelijk. Een natuurlijk materiaal zoals hout mooi houden, vergt veel meer tijd en moeite.

 3. Prijs: elke BOzARC-pergola wordt op maat gemaakt, wat betekent dat u 100% inspraak hebt in uw project. Onze adviseurs komen steeds vrijblijvend opmeten, waarna u een gedetailleerde offerte krijgt.

 

Klik hier voor een gratis online offerte

Soorten pergola's 

De ene pergola is de andere niet. Bij BOzARC vindt u uiteenlopende uitvoeringen, elk met hun eigen kenmerken en uitstraling. Hieronder vindt u een overzicht van alle afwerkingsmogelijkheden:

Dakbedekking

Een BOzARC-pergola is verkrijgbaar met drie soorten dakbedekkingen. Wij bekijken samen met u welke bedekking het meest geschikt is voor uw situatie.

 

TRANSPARANT

TRANSPARANT

Zit u graag beschut tegen de regen, maar wilt u ook volop van het zonlicht kunnen genieten en een maximaal ruimtegevoel ervaren? Dan is een transparante dakbedekking het best geschikt voor u. Ook als uw pergola tegen een gevel met een raam staat, is een optimale lichtinval binnenshuis gegarandeerd.

WARMTEWEREND

WARMTEWEREND

Wie in de zomer wil ontsnappen aan de hitte in huis, houdt zijn terras het best koel met een warmtewerende dakbedekking. Die laat het licht door, maar verhindert dat de het kwik op uw terras de hoogte inschiet.

ZONWEREND

ZONWEREND

Een zonwerende dakbedekking heeft een wit dak dat het zonlicht gedeeltelijk tegenhoudt. Ideaal als u bijvoorbeeld graag met de laptop op uw terras zit.

Model

BOzARC heeft gebogen, aflopende en vrijstaande pergola’s. Welk model het best bij u past, hangt af van uw beschikbare ruimte, de locatie van uw terras en de sfeer die u beoogt. Een vrijstaande pergola kunt u om het even waar in uw tuin installeren. Als u wilt dat uw pergola een verlengde van uw woning vormt, dan is een aflopend of gebogen model ideaal. Twijfelt u nog? Onze experts adviseren u graag.

 

GEBOGEN MODEL

GEBOGEN MODEL

AFLOPEND MODEL

AFLOPEND MODEL

VRIJSTAAND MODEL

VRIJSTAAND MODEL

 


Prijs van een pergola: welk budget hebt u nodig?

Als u een pergola koopt, wilt u natuurlijk zeker zijn dat u een waardevolle investering doet. We kunnen geen standaardprijs noemen – alles hangt namelijk af van het exemplaar dat u samenstelt – maar we geven u wel graag een beeld van de factoren die de totaalprijs beïnvloeden:

1. Het materiaal van het frame

1. Het materiaal van het frame

Het frame van een pergola kan uit verschillende materialen bestaan, waaronder hout, staal, metaal of aluminium. Al die opties variëren in prijs – zo zijn er erg goedkope en erg dure houtsoorten, en zijn er grote verschillen in de onderhoudskost en levensduur van elk materiaal.

Bij BOzARC bieden we bewust enkel en alleen pergola’s in aluminium aan. Aluminium vergt namelijk amper onderhoud, kan volledig op maat worden gemaakt en gaat bijzonder lang mee.

2. Afmetingen van uw pergola

2. Afmetingen van uw pergola

Het spreekt voor zich dat de grootte van uw overkapping een invloed heeft op de prijs van uw pergola. Hoe groter uw pergola, hoe meer materiaal ervoor nodig is en hoe meer werk erbij komt kijken. Onze adviseurs komen steeds ter plaatse om de perfecte afmetingen te garanderen.

3. De soort dakbedekking

3. De soort dakbedekking

Alle pergola’s van BOzARC hebben een dakbedekking in massief polycarbonaat, een kunststof met indrukwekkende eigenschappen. Zo is het materiaal onbreekbaar (zelfs afgebroken takken of vallende dakpannen deren de kunststof niet), lichtdoorlatend en bijzonder duurzaam.

4. Optionele accessoires

4. Optionele accessoires

Zoals we al aanhaalden, kunt u een pergola van BOzARC volledig op maat samenstellen met diverse accessoires. Uiteraard hebben die eveneens een invloed op de totaalprijs van uw pergola. Hieronder vindt u een overzicht van alle mogelijke accessoires.

 

Klik hier voor een gratis online offerte

Uw pergola personaliseren met accessoires

Uw pergola ombouwen tot een volwaardige extra ruimte? Overweeg dan zeker:

Glazen wanden

Glazen wanden

Als u van uw pergola een echte buitenkamer wilt maken, dan bieden glazen wanden u de nodige beschutting bieden tegen wind en koude. U hebt de keuze tussen vaste wanden en openschuifbare wanden. Welk type u ook kiest, al onze glazen wanden worden gemaakt van gehard veiligheidsglas van één centimeter dik..

Zonwering

Zonwering

Bent u niet alleen graag beschermd tegen de regen, maar ook tegen felle zon? Dan kunt u uw transparante pergola uitrusten met zonwering.

Windschermen

Windschermen

Hebt u liever geen glazen wanden, maar wilt u zich op uw terras toch beschutten tegen de wind? Dan zijn uitschuifbare windschermen uit textiel voor u de ideale oplossing.

Terrasverwarming

Terrasverwarming

Als u ook in de herfst en winter gezellig op uw terras wilt vertoeven, dan is een terrasverwarmer geen overbodige luxe.

Terrasverlichting

Terrasverlichting

Rust uw terras uit met sfeervolle terrasverlichting, zodat u ook in de late uurtjes ten volle kunt blijven genieten. BOzARC werkt steeds met dimbare ingewerkte ledverlichting, zodat een stijlvol geheel gegarandeerd blijft. Bovendien bedient u zowel uw terrasverlichting als -verwarming probleemloos met een afstandsbediening.


Onderhoud van een pergola: wat komt erbij kijken?

De pergola’s van BOzARC vergen bijzonder weinig onderhoud. Om zo lang mogelijk van uw overkapping te genieten, is een sporadische schoonmaakbeurt wel noodzakelijk. We overlopen de verschillende stappen:

1. Reinig de dakbedekking met een hogedrukreiniger

Om optimaal te blijven genieten van uw BOzARC-overkapping is een tweejaarlijkse onderhoudsbeurt aangewezen. Allereerst verwijdert u vuilresten met een hogedrukreiniger. Maar opgelet: gebruik maximaal 100 bar en voeg een biologisch neutraal zeepproduct aan het water toe. Gebruik nooit een spons, zeemvel of andere doek om de dakbedekking schoon te maken. Schurende zandkorrels zouden dan namelijk het oppervlak kunnen beschadigen.

2. Onderhoud de aluminium profielen van uw pergola

De aluminium profielen van uw pergola kunt u eenvoudigweg reinigen met wat lauw water en een neutraal schoonmaakproduct. Eén of twee keer per jaar volstaat.

3. Vergeet de dakgoot niet schoon te maken!

De meeste pergola's zijn voorzien van een dakgoot. Om te vermijden dat de afvoer verstopt geraakt, kunt u de dakgoot het best regelmatig controleren op opgehoopte bladeren en indien nodig reinigen. We voorzien steeds bladergaas in de dakgoten om de grootste bladeren en vuilresten tegen te houden.

4. Poets uw extra accessoires

Hebt u uw pergola aangevuld met extra accessoires? Ook die kunnen niet zonder onderhoud.

 • Poets uw glazen wanden regelmatig, zodat u een open zicht naar uw tuin behoudt. U gaat gewoon op dezelfde manier te werk als wanneer u ramen lapt.
 • Maak de windschermen schoon met wat water en een neutraal schoonmaakproduct.
 • Kijk uw terrasverwarming op tijd en stond na en laat ze indien nodig onderhouden door een vakman.
 • Let erop dat er zich geen stof ophoopt op uw verlichting.

 

Bent u geïnteresseerd in een BOzARC-overkapping?

Vraag gerust een offerte aan

 

Zit u nog met vragen? Neem contact op met onze medewerkers.

 • Terrasoverkapping met glazen wand

  Terrasoverkapping met glazen wand

 • BOzARC terrasoverkapping met windscherm aan beide kanten

  BOzARC terrasoverkapping met windscherm aan beide kanten

 • BOzARC terrasoverkapping met windscherm

  BOzARC terrasoverkapping met windscherm

 • Bozarc terrasoverkapping - Zwart

  Bozarc terrasoverkapping - Zwart

 • BOzARC terrasoverkapping - wit

  BOzARC terrasoverkapping - wit

 • BOzARC terrasoverkapping - wit

  BOzARC terrasoverkapping - wit

 • BOzARC terrasoverkapping met onze nieuwe H-verbindingsprofielen in aluminium (ipv polycarbonaat) voor het verbinden van de dakplaten. Deze profielen worden gepoederlakt in de RAL-kleur van de constructie.

  BOzARC terrasoverkapping met onze nieuwe H-verbindingsprofielen in aluminium (ipv polycarbonaat) voor het verbinden van de dakplaten. Deze profielen worden gepoederlakt in de RAL-kleur van de constructie.

 • BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

  BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

 • BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

  BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

 • BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

  BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

 • BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

  BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

 • BOzARC terrasoverkapping met glazen wand en windscherm

  BOzARC terrasoverkapping met glazen wand en windscherm

 • BOzARC terrasoverkapping met glazen wand en gedeeltelijk mat glas

  BOzARC terrasoverkapping met glazen wand en gedeeltelijk mat glas

 • BOzARC terrasoverkapping afgesloten met glazen wanden

  BOzARC terrasoverkapping afgesloten met glazen wanden

 • BOzARC terrasoverkapping op maat van de gevel in landelijke stijl

  BOzARC terrasoverkapping op maat van de gevel in landelijke stijl

 • Terrasoverkapping BOzARC op patio in landelijke stijl

  Terrasoverkapping BOzARC op patio in landelijke stijl

 • BOzARC terrasoverkapping gecombineerd met luifel

  BOzARC terrasoverkapping gecombineerd met luifel

 • BOzARC terrasoverkapping in combinatie met stoffen luifel

  BOzARC terrasoverkapping in combinatie met stoffen luifel

 • Een BOzARC terrasoverkapping ingebouwd in verhoogd terras

  Een BOzARC terrasoverkapping ingebouwd in verhoogd terras

 • Terrasoverkapping met opaalglas en 5 steunpunten

  Terrasoverkapping met opaalglas en 5 steunpunten

 • BOzARC terrasoverkapping zonder lichtverlies

  BOzARC terrasoverkapping zonder lichtverlies

 • BOzARC terrasoverkapping met regenafvoer

  BOzARC terrasoverkapping met regenafvoer

 • De tuinmeubelen zijn optimaal beschermd dankzij de terrasoverkapping

  De tuinmeubelen zijn optimaal beschermd dankzij de terrasoverkapping

 • Een terrasoverkapping met de ronding tegen de huisgevel

  Een terrasoverkapping met de ronding tegen de huisgevel

 • Terrasoverkapping met optimaal licht en gevoel van ruimte

  Terrasoverkapping met optimaal licht en gevoel van ruimte

 • Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering

  Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering

 • Onopvallende terrasoverkapping met unieke lichtinval

  Onopvallende terrasoverkapping met unieke lichtinval

 • Geniet langer van uw terras met een BOzARC overkapping

  Geniet langer van uw terras met een BOzARC overkapping

 • Terrasoverkapping met geintegreerde verlichting

  Terrasoverkapping met geintegreerde verlichting

 • Gebogen terrasoverkapping met een optimale lichtinval voor de ramen

  Gebogen terrasoverkapping met een optimale lichtinval voor de ramen

 • Terrasoverkapping aansluitend op de gevel en de omheining

  Terrasoverkapping aansluitend op de gevel en de omheining

 • Aflopend model met doorzichtig dak

  Aflopend model met doorzichtig dak

 • Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering en geintegreerde regenafvoer

  Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering en geintegreerde regenafvoer

 • Terrasoverkapping met openschuifbare zonneluifel en verlaagd aan buitenzijde

  Terrasoverkapping met openschuifbare zonneluifel en verlaagd aan buitenzijde

 • Gebogen terrasoverkapping met een doorzichtige dakbedekking voor een optimale lichtinval

  Gebogen terrasoverkapping met een doorzichtige dakbedekking voor een optimale lichtinval

 • Gebogen terrasoverkapping met een volledig gesloten zijwand

  Gebogen terrasoverkapping met een volledig gesloten zijwand

 • Terrasoverkapping met een windscherm

  Terrasoverkapping met een windscherm

 • Terrasoverkapping op maat met of zonder geintegreerde regenafvoer

  Terrasoverkapping op maat met of zonder geintegreerde regenafvoer

 • Profiteer van uw terras tot in de late uurtjes met een verwarmingselement

  Profiteer van uw terras tot in de late uurtjes met een verwarmingselement

 • Verlies geen direct licht of zicht op je terras met de doorzichtige mobiele wand

  Verlies geen direct licht of zicht op je terras met de doorzichtige mobiele wand

 • Geniet van uw terras van het begin van de lente tot het einde van de herfst

  Geniet van uw terras van het begin van de lente tot het einde van de herfst

 • Terrasoverkapping met hoekafsluiting

  Terrasoverkapping met hoekafsluiting

 • Terrasoverkapping met ronding en opale dakbedekking

  Terrasoverkapping met ronding en opale dakbedekking

 • Terrasoverkapping met gebogen structuur voor een optimale lichtinval met 8 steunpunten

  Terrasoverkapping met gebogen structuur voor een optimale lichtinval met 8 steunpunten

 • Multifunctionele gebogen terrasoverkapping

  Multifunctionele gebogen terrasoverkapping

 • Creëer een extra kamer buitenhuis met de verschillende beschikbare funtionaliteiten

  Creëer een extra kamer buitenhuis met de verschillende beschikbare funtionaliteiten

 • Gebogen terrasoverkapping met 4 steunpunten

  Gebogen terrasoverkapping met 4 steunpunten

 • BOzARC Terrasoverkapping met 4 steunpunten zonder lichtverlies

  BOzARC Terrasoverkapping met 4 steunpunten zonder lichtverlies

 • Aangebouwde terrasoverkapping met 4 steunpunten

  Aangebouwde terrasoverkapping met 4 steunpunten

 • Terrasoverkapping met 4 steunpunten

  Terrasoverkapping met 4 steunpunten

 

Klanten geven onze service een 4.6 / 5.0

Nauwgezette en kwalitatieve plaatsing van heel sympathieke, bekwame en accurate monteurs.

Een dikke pluim voor zowel de kwaliteit, het design en zeker voor de vakkundige plaatsing en professionaliteit.

Niks dan lof voor de snelle plaatsing, vriendelijk personeel en persoonlijk advies dat door ons erg werd gewaardeerd.

Contacteer BOzARC

logo bozarc new white

BOzARC BV
Boomsesteenweg 41 bus 2
2630 Aartselaar
Tel: 03 455 90 67
info@bozarc.be

BOzARC is CE gekeurd

BOzARC label CEBOzARC heeft het de CE-markering verkregen voor alle producten die het bedrijf aanbiedt: carports en alle soorten terrasoverkappingen.
Alle producten werden goedgekeurd door het internationale keuringsbedrijf Vinçotte.
Daaruit blijkt dat onze producten kracht en veiligheid garanderen.

Offerte aanvraag

 • Gratis (en vrijblijvende) offerte aanvraag
 • Persoonlijk advies op maat
 • Ontvang uw offerte binnen de 3 werkdagen

BOzARC© 2000 - 2024 | Carports en terrasoverkappingen | Boomsesteenweg 41 bus 2 - 2630 Aartselaar - België | BTW BE 0844 026 494 |
Algemene voorwaardenPrivacybeleid | Cookies | Cookievoorkeur | Sitemap
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.