Skip to main content

Terrasoverkapping in aluminium: geniet het hele jaar door!

Elk seizoen heeft zijn charmes. En dus wilt u op elk moment van uw terras kunnen genieten. In de herfst glipt u naar buiten om de bladeren te zien dwarrelen en bij de eerste zomerse zonnestralen haalt u uw barbecuestel vanonder het stof. Wilt u die activiteiten ten volle beleven zonder u van regenbuien of windvlagen iets te moeten aantrekken? Met een aluminium terrasoverkapping geniet u het hele jaar door van het buitenleven, samen met uw familie en vrienden!

Terrasoverkapping op maat: de voordelen 

Een terrasoverkapping op maat biedt heel wat voordelen. Bij BOzARC maken we onze terrasoverkappingen volledig naar uw wensen. Dat wil zeggen dat uw terrasoverkapping perfect bij uw stijl past en naadloos op uw woning aansluit. Zo bent u zeker dat het totaalplaatje honderd procent klopt! 

Van welke voordelen u zoal profiteert?

Terrasoverkapping in aluminium: geniet het hele jaar door!
  De gebogen vormgeving van een BOzARC-terrasoverkapping geeft u een uniek gevoel van ruimte. U heeft niet het gevoel onder “een afdakje” te zitten.
We maken uw terras seizoensbestendig. Zo hebt u het warm in de koudere maanden en lekker fris tijdens de zomer.
U hoeft niet meer te sleuren met uw tuinmeubelen of uw barbecue. Die laat u vanaf nu het hele jaar door staan, beschermd tegen weer en wind.
BOzARC-terrasoverkappingen zijn volledig personaliseerbaar: gaande van gebruiksvriendelijke glazen schuifwanden tot sfeervolle LED-verlichting.
De terrasoverkappingen van BOzARC zijn stuk voor stuk voorzien van het CE-kwaliteitskeurmerk.
De dakbedekking is steeds vervaardigd uit massief polycarbonaat, een onbreekbare kunststof.
Dankzij een garantie van 10 jaar op breuk van de dakbedekking kunt u altijd op uw twee oren slapen.
Uw terras opbreken? Da’s niet nodig dankzij de speciale funderingstechniek die de BOzARC-specialisten toepassen.
Een aluminium terrasoverkapping is eenvoudig te onderhouden.
Dankzij de gebogen, massieve dakbedekking klinken regenbuien veel minder luid op uw terrasoverkapping.
Kortom: een terrasoverkapping verhoogt zonder enige twijfel de marktwaarde van uw woning!

Waarom kiezen voor een aluminium terrasoverkapping? 

Wanneer u een terrasoverkapping kiest, moet u heel wat verschillende modellen, kleuren en materialen tegen elkaar afwegen. Overweegt u een aluminium terrasoverkapping? Begrijpelijk, want dit materiaal biedt enkele mooie voordelen ten opzichte van een exemplaar in bijvoorbeeld hout, staal of metaal. We zetten de drie belangrijkste troeven van aluminium tegenover de andere materialen voor terrasoverkappingen op een rij.

 1. Duurzaamheid: een aluminium terrasoverkapping gaat een stuk langer mee dan bijvoorbeeld een houten overkapping.

 2. Onderhoud: een aluminium terrasoverkapping is erg onderhoudsvriendelijk. Een natuurlijk materiaal zoals hout mooi houden is veel arbeidsintensiever.

 3. Prijs: elke BOzARC-terrasoverkapping wordt op maat gemaakt, en dus heeft u als klant 100% inspraak in uw project. Onze adviseurs komen steeds vrijblijvend opmeten waarna u een gedetailleerde offerte krijgt.

 

Klik hier voor een gratis online offerte

Soorten terrasoverkappingen 

Wist u dat de terrasoverkappingen van BOzARC beschikbaar zijn in uiteenlopende uitvoeringen met verschillende afwerkingsmogelijkheden? Zo vindt u altijd een model dat helemaal bij u past. Laat u alvast inspireren door onze dakbedekkingen en modellen.

Dakbedekking voor uw terrasoverkapping

Een BOzARC-terrasoverkapping is verkrijgbaar met drie soorten dakbedekkingen. Samen bekijken we welke bescherming het meest geschikt is voor uw situatie.

 

DOORZICHTIG

DOORZICHTIG

Zit u graag uit de regen, maar wilt u volop van zonlicht en een maximaal ruimtegevoel genieten? Dan is een doorzichtige dakbedekking iets voor u. Ook als uw terrasoverkapping tegen een gevel met een raam staat, garandeert ze een optimale lichtinval.

WARMTEWEREND

WARMTEWEREND

Wie in de zomer wil ontsnappen aan de hitte in huis, houdt zijn terras het best koel met een warmtewerende dakbedekking. Dit type laat wel licht door, maar verhindert dat de temperatuur op uw terras onaangenaam hoog oploopt.

ZONWEREND

ZONWEREND

Een zonwerende dakbedekking bestaat uit een wit dak dat het zonlicht gedeeltelijk tegenhoudt. Ideaal voor wie graag met de laptop op zijn terras zit, of wie in de zomer verkoeling zoekt onder zijn terrasoverkapping.

Model van uw terrasoverkapping

Het beste model voor uw terrasoverkapping? Dat hangt helemaal af van de locatie van uw terras, uw beschikbare ruimte en de beoogde sfeer. Een vrijstaande terrasoverkapping geeft een ruimtelijk gevoel en vormt een leuk afgezonderd plekje, terwijl een aflopend model de beschikbare oppervlakte optimaal benut en ervoor zorgt dat u niet door de regen moet. Twijfelt u nog wat de beste oplossing is voor uw situatie? Onze experts staan u graag bij in uw keuze!

 

GEBOGEN MODEL

GEBOGEN MODEL

AFLOPEND MODEL

AFLOPEND MODEL

VRIJSTAAND MODEL

VRIJSTAAND MODEL

 


Welke factoren bepalen de prijs van een terrasoverkapping? 

Begint u al stilaan te dromen van een mooie BOzARC-overkapping, maar vraagt u zich af hoeveel zo’n terrasoverkapping u zal kosten? Groot gelijk, het is tenslotte een hele investering. Alleen kunnen we hier niet zwart op wit vertellen hoeveel de prijs van een terrasoverkapping precies bedraagt. Elk project wordt op maat uitgevoerd en bestaat uit andere elementen. Wat we wél kunnen doen, is de belangrijkste factoren die de prijs van een terrasoverkapping bepalen even toelichten …

1. Het materiaal van het frame beïnvloedt de prijs van uw terrasoverkapping

1. Het materiaal van het frame beïnvloedt de prijs van uw terrasoverkapping

In uw zoektocht naar een nieuwe terrasoverkapping hebt u vast al gemerkt dat er verschillende materialen worden aangeboden, waaronder hout, staal, metaal of aluminium. En misschien hebt u óók al gemerkt dat die materialen enorm variëren in prijs.

Zo zijn er erg goedkope en erg dure houtsoorten, en zijn er grote verschillen wat de onderhoudskost en levensduur van elk materiaal betreft. Bij BOzARC werken we enkel en alleen met terrasoverkappingen in aluminium, onder meer omdat het materiaal amper onderhoud vergt, volledig op maat kan worden gemaakt en uitzonderlijk lang meegaat!

2. Afmetingen van uw terrasoverkapping

2. Afmetingen van uw terrasoverkapping

Vervolgens heeft de afmeting van uw terrasoverkapping een invloed op de prijs. Hoe groter uw terrasoverkapping, hoe meer materiaal ervoor nodig is én hoe meer denk- en plaatsingswerk erbij komt kijken. Onze adviseurs komen steeds ter plaatse om de opmeting te verzorgen.

3. Welke soort dakbedekking kiest u?

3. Welke soort dakbedekking kiest u?

Bij BOzARC werken we alleen met massief polycarbonaat, een onbreekbaar kunststof met indrukwekkende eigenschappen. Zo is het materiaal onbreekbaar (zelfs afvallende takken of dakpannen deren de kunststof niet), lichtdoorlatend en bijzonder duurzaam.

4. Optionele accessoires voor uw terrasoverkapping

4. Optionele accessoires voor uw terrasoverkapping

Omdat we het ontzettend belangrijk vinden dat uw BOzARC-terrasoverkapping perfect aan uw noden en wensen voldoet, voorzien we verschillende afwerkingsmogelijkheden. En afhankelijk van welke extraatjes u kiest, valt uw terrasoverkapping iets duurder uit. Ontdek hieronder met welke accessoires u uw overkapping kunt personaliseren!

 

Klik hier voor een gratis online offerte

Een 100% gepersonaliseerde terrasoverkapping 

Dankzij de extra accessoires die BOzARC aanbiedt, maakt u van uw terrasoverkapping een uniek exemplaar dat helemaal past bij uw levensstijl. Met volgende elementen kunt u uw terrasoverkapping naar een hoger niveau tillen.

Glazen wanden

Glazen wanden

Om van uw terrasoverkapping een volwaardige extra ruimte te maken, kunt u glazen wanden laten installeren die beschutting bieden tegen wind en koude. U hebt de keuze tussen vaste wanden en openschuifbare wanden. Wilt u het eerste lentezonnetje op uw gezicht voelen? Dan zet u de wand gewoon even open! De wanden zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas van een centimeter dik.

Zonwering

Zonwering

U kunt uw doorzichtige terrasoverkapping aanvullen met extra zonwering, zodat u niet alleen beschermd bent tegen de regen, maar ook een schaduwplekje kunt creëren wanneer de zon fel schijnt.

Windschermen

Windschermen

Wilt u uw terras uit de wind zetten, maar bent u geen fan van glazen wanden? Dan zijn uitschuifbare windschermen in doek een prima oplossing.

Terrasverwarming

Terrasverwarming

Droomt u ervan om zelfs in de herfst en winter op uw terras te barbecueën of knus een boek te lezen? Dan is een terrasverwarmer een enorme meerwaarde voor uw levenskwaliteit.

Terrasverlichting

Terrasverlichting

Naar binnen verhuizen wanneer de avond valt? Hoeft niet – tenminste, als u uw terras uitrust met sfeervolle terrasverlichting. BOzARC werkt steeds met dimbare ingewerkte LED-verlichting, zodat het geheel er stijlvol blijft uitzien. Bovendien bestuurt u zowel uw terrasverlichting als -verwarming probleemloos met een afstandsbediening.


Hoe onderhoud ik een terrasoverkapping?

We kunnen u meteen geruststellen: een aluminium terrasoverkapping van BOzARC vereist weinig onderhoud! Maar om zo lang mogelijk van uw overkapping te genieten, is een schoonmaakbeurt af en toe wel noodzakelijk. We overlopen de verschillende stappen in het onderhoud van een BOzARC-terrasoverkapping.

1. Reinig de dakbedekking met een hogedrukreiniger

Om optimaal te blijven genieten van uw BOzARC-overkapping is een halfjaarlijkse onderhoudsbeurt noodzakelijk. Zo moet u vuilresten verwijderen met een hogedrukreiniger. Let wel op: gebruik maximaal 100 bar en voeg een biologisch neutraal zeepproduct aan het water toe. Gebruik nooit een spons, zeemvel of andere doek om de dakbedekking schoon te maken, want dan kunnen de schurende zandkorrels het oppervlak beschadigen.

2. Onderhoud de aluminium profielen van uw terrasoverkapping

De aluminium profielen van uw terrasoverkapping kunt u eenvoudigweg reinigen met wat lauw water en een neutraal schoonmaakproduct. Eén of twee keer per jaar volstaat.

3. Vergeet de dakgoot niet schoon te maken!

De meeste terrasoverkappingen zijn voorzien van een dakgoot. Om te vermijden dat de afvoer verstopt geraakt, kunt u de dakgoot het best regelmatig controleren op opgehoopte bladeren en indien nodig reinigen. We voorzien steeds bladergaas in de dakgoten om de grootste bladeren en vuilresten tegen te houden.

4. Poets uw extra accessoires

Hebt u uw terrasoverkapping aangevuld met extra accessoires? Ook die verdienen een degelijk onderhoud.

 • Poets uw glazen wanden regelmatig, zodat u een open zicht naar uw tuin behoudt. U gaat gewoon op dezelfde manier te werk als wanneer u ramen lapt.
 • Maak de windschermen schoon met wat water en een neutraal schoonmaakproduct.
 • Kijk uw terrasverwarming op tijd en stond na en laat ze indien nodig onderhouden door een vakman.
 • Let erop dat er zich geen stof ophoopt op uw verlichting.

 

Ziet u een BOzARC-overkapping al zó op uw terras of in uw tuin staan?

Vraag meteen een offerte aan

 

Zit u nog met vragen? Neem gerust contact op met onze medewerkers.

 • BOzARC terrasoverkapping met windscherm aan beide kanten

  BOzARC terrasoverkapping met windscherm aan beide kanten

 • BOzARC terrasoverkapping met windscherm

  BOzARC terrasoverkapping met windscherm

 • Bozarc terrasoverkapping - Zwart

  Bozarc terrasoverkapping - Zwart

 • BOzARC terrasoverkapping - wit

  BOzARC terrasoverkapping - wit

 • BOzARC terrasoverkapping - wit

  BOzARC terrasoverkapping - wit

 • BOzARC terrasoverkapping met onze nieuwe H-verbindingsprofielen in aluminium (ipv polycarbonaat) voor het verbinden van de dakplaten. Deze profielen worden gepoederlakt in de RAL-kleur van de constructie.

  BOzARC terrasoverkapping met onze nieuwe H-verbindingsprofielen in aluminium (ipv polycarbonaat) voor het verbinden van de dakplaten. Deze profielen worden gepoederlakt in de RAL-kleur van de constructie.

 • BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

  BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

 • BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

  BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

 • BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

  BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

 • BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

  BOzARC terrasoverkapping met glazen wand voor jacuzzi

 • BOzARC terrasoverkapping met glazen wand en windscherm

  BOzARC terrasoverkapping met glazen wand en windscherm

 • BOzARC terrasoverkapping met glazen wand en gedeeltelijk mat glas

  BOzARC terrasoverkapping met glazen wand en gedeeltelijk mat glas

 • BOzARC terrasoverkapping afgesloten met glazen wanden

  BOzARC terrasoverkapping afgesloten met glazen wanden

 • BOzARC terrasoverkapping op maat van de gevel in landelijke stijl

  BOzARC terrasoverkapping op maat van de gevel in landelijke stijl

 • Terrasoverkapping BOzARC op patio in landelijke stijl

  Terrasoverkapping BOzARC op patio in landelijke stijl

 • BOzARC terrasoverkapping gecombineerd met luifel

  BOzARC terrasoverkapping gecombineerd met luifel

 • BOzARC terrasoverkapping in combinatie met stoffen luifel

  BOzARC terrasoverkapping in combinatie met stoffen luifel

 • Een BOzARC terrasoverkapping ingebouwd in verhoogd terras

  Een BOzARC terrasoverkapping ingebouwd in verhoogd terras

 • Terrasoverkapping met opaalglas en 5 steunpunten

  Terrasoverkapping met opaalglas en 5 steunpunten

 • BOzARC terrasoverkapping zonder lichtverlies

  BOzARC terrasoverkapping zonder lichtverlies

 • BOzARC terrasoverkapping met regenafvoer

  BOzARC terrasoverkapping met regenafvoer

 • De tuinmeubelen zijn optimaal beschermd dankzij de terrasoverkapping

  De tuinmeubelen zijn optimaal beschermd dankzij de terrasoverkapping

 • Een terrasoverkapping met de ronding tegen de huisgevel

  Een terrasoverkapping met de ronding tegen de huisgevel

 • Terrasoverkapping met optimaal licht en gevoel van ruimte

  Terrasoverkapping met optimaal licht en gevoel van ruimte

 • Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering

  Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering

 • Onopvallende terrasoverkapping met unieke lichtinval

  Onopvallende terrasoverkapping met unieke lichtinval

 • Geniet langer van uw terras met een BOzARC overkapping

  Geniet langer van uw terras met een BOzARC overkapping

 • Terrasoverkapping met geintegreerde verlichting

  Terrasoverkapping met geintegreerde verlichting

 • Gebogen terrasoverkapping met een optimale lichtinval voor de ramen

  Gebogen terrasoverkapping met een optimale lichtinval voor de ramen

 • Terrasoverkapping aansluitend op de gevel en de omheining

  Terrasoverkapping aansluitend op de gevel en de omheining

 • Aflopend model met doorzichtig dak

  Aflopend model met doorzichtig dak

 • Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering en geintegreerde regenafvoer

  Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering en geintegreerde regenafvoer

 • Terrasoverkapping met openschuifbare zonneluifel en verlaagd aan buitenzijde

  Terrasoverkapping met openschuifbare zonneluifel en verlaagd aan buitenzijde

 • Gebogen terrasoverkapping met een doorzichtige dakbedekking voor een optimale lichtinval

  Gebogen terrasoverkapping met een doorzichtige dakbedekking voor een optimale lichtinval

 • Gebogen terrasoverkapping met een volledig gesloten zijwand

  Gebogen terrasoverkapping met een volledig gesloten zijwand

 • Terrasoverkapping met een windscherm

  Terrasoverkapping met een windscherm

 • Terrasoverkapping op maat met of zonder geintegreerde regenafvoer

  Terrasoverkapping op maat met of zonder geintegreerde regenafvoer

 • Profiteer van uw terras tot in de late uurtjes met een verwarmingselement

  Profiteer van uw terras tot in de late uurtjes met een verwarmingselement

 • Verlies geen direct licht of zicht op je terras met de doorzichtige mobiele wand

  Verlies geen direct licht of zicht op je terras met de doorzichtige mobiele wand

 • Geniet van uw terras van het begin van de lente tot het einde van de herfst

  Geniet van uw terras van het begin van de lente tot het einde van de herfst

 • Terrasoverkapping met hoekafsluiting

  Terrasoverkapping met hoekafsluiting

 • Terrasoverkapping met ronding en opale dakbedekking

  Terrasoverkapping met ronding en opale dakbedekking

 • Terrasoverkapping met gebogen structuur voor een optimale lichtinval met 8 steunpunten

  Terrasoverkapping met gebogen structuur voor een optimale lichtinval met 8 steunpunten

 • Multifunctionele gebogen terrasoverkapping

  Multifunctionele gebogen terrasoverkapping

 • Creëer een extra kamer buitenhuis met de verschillende beschikbare funtionaliteiten

  Creëer een extra kamer buitenhuis met de verschillende beschikbare funtionaliteiten

 • Gebogen terrasoverkapping met 4 steunpunten

  Gebogen terrasoverkapping met 4 steunpunten

 • BOzARC Terrasoverkapping met 4 steunpunten zonder lichtverlies

  BOzARC Terrasoverkapping met 4 steunpunten zonder lichtverlies

 • Aangebouwde terrasoverkapping met 4 steunpunten

  Aangebouwde terrasoverkapping met 4 steunpunten

 • Terrasoverkapping met 4 steunpunten

  Terrasoverkapping met 4 steunpunten

Onze klanten aan het woord

De plaatsing werd bij ons uitgevoerd door de heren Bart en Frank. Wij zijn uiterst tevreden over het gepresteerde werk van beiden monteurs. Zij namen ook de nodige tijd om de plaatsing met ons te bespreken en voorstellen te doen.

VDB - Liedekerke

Bij deze wensen wij u van ganser harte te bedanken voor de optimale service die wij van uw bedrijf mochten ontvangen. In het bijzonder hadden wij u willen vragen onze speciale waardering te willen overmaken aan uw montageploeg Frank en Kurt voor de grote deskundigheid en nauwgezetheid waarmee zij deze werkzaamheden uitvoerden.

Eens onze “buitenliving” volledig in orde is, t.t.z. terrastegels en -meubelair opgekalefaterd en de tuin in volle bloei, zullen wij u zeker en vast enkele foto’s toezenden om, samen met andere geslaagde projecten, aan toekomstige klanten te kunnen tonen. Met onze herhaalde dank en vriendelijke groeten,

FD

Gisteren werd bij mijn dochter te Brasschaat de terrasoverkapping geplaatst. Bij aankomst viel ons al onmiddellijk de vriendelijkheid en de beleefdheid van Uw medewerkers op.

Verder werd de prachtige terrasoverkapping op een zeer professionele manier geplaatst. Alles is zeer correct verlopen en op het einde alles aftoetsen met de checklist is SUPER. Wij zijn SUPER blij, en hebben duidelijk de goede keuze gemaakt om voor BOzARC te kiezen. Ook na de werken werd alles zeer netjes achter gelaten. Mag ik u vragen om onze tevredenheid over te maken aan de montageploeg in kwestie? Zelfs bij deze koude temperatuur bleven zij zeer vriendelijk en was niets teveel.

BOzARC mag zeer tevreden zijn met zulke fijne medewerkers! Uw onberispelijke service is zeker een meerwaarde voor uw bedrijf. NOGMAALS HARTELIJK DANK VAN ZEER TEVREDEN KLANTEN !!! !

Contacteer BOzARC

logo bozarc new white

BOzARC BV
Boomsesteenweg 41 bus 2
2630 Aartselaar
Tel: 03 455 90 67
info@bozarc.be

BOzARC is CE gekeurd

BOzARC label CEBOzARC heeft het de CE-markering verkregen voor alle producten die het bedrijf aanbiedt: carports en alle soorten terrasoverkappingen.
Alle producten werden goedgekeurd door het internationale keuringsbedrijf Vinçotte.
Daaruit blijkt dat onze producten kracht en veiligheid garanderen.

Offerte aanvraag

 • Gratis (en vrijblijvende) offerte aanvraag
 • Persoonlijk advies op maat
 • Ontvang uw offerte binnen de 3 werkdagen

BOzARC© 2000 - 2024 | Carports en terrasoverkappingen | Boomsesteenweg 41 bus 2 - 2630 Aartselaar - België | BTW BE 0844 026 494 |
Algemene voorwaardenPrivacybeleid | Cookies | Cookievoorkeur | Sitemap
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.