TerrasoverkappingRust, ruimte en een heerlijk outdoorgevoel – met een terrasoverkapping of veranda verleng je het buitenseizoen en vergroot je je leefruimte. Welk van beide opties is jou op het lijf (of huis) geschreven? Met ons advies maak je gemakkelijker de juiste keuze!

Verschil veranda en overkapping

Sommige mensen hanteren beide termen door elkaar. Toch is er een verschil tussen een overkapping en een veranda. Een veranda wordt per definitie aan je woning gemonteerd, terwijl je een overkapping ook losstaand kunt bouwen, bijvoorbeeld als jacuzzi-overkapping. Een terrasoverkapping bouw je eveneens aan je huis, maar de link met het exterieur is groter. Een veranda is immers volledig gesloten, terwijl je overkapping (deels) open is.

Bouwen versus monteren

Een terrasoverkapping in hout is warm en sfeervol, maar vergt meer onderhoud dan een terrasoverkapping in aluminium.  Bovendien biedt aluminium je onbeperkte kleurkeuze, zodat je zelf de uitstraling bepaalt. Een aluminium veranda heeft een lange levensduur en een oerdegelijke uitstraling. De prijs is echter relatief hoog, omdat het om een heuse aanbouw gaat – inclusief nieuwe vloer en andere aanpassingen. Een overkapping van je terras kost minder dankzij de snelle en eenvoudige plaatsing.

Binnen- versus buitengevoel

Met een overkapping in je tuin geniet je van dezelfde voordelen als een veranda: je creëert een extra woonruimte, bent beschut tegen weergrillen, en verhoogt de waarde van je huis. De terrasoverkappingen van BOzARC hebben een gebogen dakstructuur, waardoor je een ruimtelijk gevoel ervaart. Hou je van privacy en vertoef je graag in een geborgen omgeving? Dan kies je voor zijwanden – vast of verschuifbaar. Dankzij opties zoals zonwering en windschermen geniet je van de voordelen van een veranda, maar dan zonder de zware investering.

Zowel in een veranda als onder een terrasoverkapping geniet je meer van je tuin. Een veranda wordt doorgaans als een echte woonruimte ingericht, inclusief verwarming en maximaal comfort. Terwijl een terrasoverkapping in aluminium je ideale bondgenoot is, van de vroege lente tot de herfst.

Contacteer BOzARC

logo bozarc new white

BOzARC BV
Boomsesteenweg 41 bus 2
2630 Aartselaar
Tel: 03 455 90 67
info@bozarc.be

BOzARC is CE gekeurd

BOzARC label CEBOzARC heeft het de CE-markering verkregen voor alle producten die het bedrijf aanbiedt: carports en alle soorten terrasoverkappingen.
Alle producten werden goedgekeurd door het internationale keuringsbedrijf Vinçotte.
Daaruit blijkt dat onze producten kracht en veiligheid garanderen.

Offerte aanvraag

  • Gratis (en vrijblijvende) offerte aanvraag
  • Persoonlijk advies op maat
  • 10 jaar garantie

BOzARC© 2000 - 2022 | Carports en terrasoverkappingen | Boomsesteenweg 41 bus 2 - 2630 Aartselaar - België | BTW BE 0844 026 494 |
Algemene voorwaardenPrivacybeleid | Cookies | Cookievoorkeur | Sitemap
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.