Terrasoverkapping materialen: aluminium, hout of doek

terrasoverkapping materialenWanneer u op het punt staat om een nieuwe terrasoverkapping te kopen, is het materiaal het eerste waarover u moet nadenken. Er zijn namelijk heel wat verschillende spelers op de markt die allemaal zweren bij andere materialen voor hun producten, zoals hout, doek of aluminium. Bij BOzARC plaatsen we uitsluitend aluminium terrasoverkappingen, omdat we alleen met dit materiaal onze klanten de kwaliteit kunnen bieden die ze verdienen. Om dat te bewijzen, wegen we hier de verschillende materialen voor terrasoverkappingen tegen elkaar af.

Terrasoverkapping met doek

Overweegt u een terrasoverkapping met doek? Weet wel dat u dit type terrasoverkapping in de wintermaanden moet binnenhalen. Als u het hele jaar door van uw terras wilt genieten, kiest u dus beter een ander materiaal voor uw terrasoverkapping!

Houten terrasoverkapping

Houd er rekening mee dat de charmes van hout gepaard gaan met flink wat onderhoud. Een houten terrasoverkapping moet regelmatig behandeld worden met olie of vernis en ziet er relatief snel verweerd uit. De prijs van een houten overkapping kan sterk verschillen: er zijn erg dure en goedkopere houtsoorten beschikbaar.

Aluminium terrasoverkapping

Een aluminium terrasoverkapping biedt veel voordelen: het materiaal is sterk, duurzaam, heel gemakkelijk in onderhoud en kan perfect op maat worden gemaakt. Hevige wind- en regenvlagen deren een aluminium constructie dan ook niet, waardoor u altijd op uw twee oren kunt slapen. Een aluminium overkapping past bij elk type woning dankzij de veelzijdigheid van het materiaal: het is beschikbaar in elke RAL-kleur. Zo kunt u uw terrasoverkapping volledig afstemmen op de kleur van uw ramen en deuren.  

De drie troeven van aluminium op een rij

Waarom BOzARC aluminium gebruikt voor terrasoverkappingen? Dat kunnen we samenvatten in drie belangrijke troeven:

  1. Een aluminium terrasoverkapping heeft een lange levensduur.
  2. In vergelijking met andere materialen is een aluminium terrasoverkapping erg gemakkelijk in onderhoud.
  3. Op die manier kan elke BOzARC-terrasoverkapping op maat worden gemaakt. Lengte, breedte, hoogte, … Elk onderdeel wordt met de klant besproken.

Interesse in een kwalitatieve aluminium terrasoverkapping van BOzARC? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Tags: overkapping terras, zonnewering, terrasoverkapping hout, houten terrasoverkapping, terrasoverkapping glas, glazen afdak, terrasoverkapping met doek, terrasoverkapping materialen