Garage of carportBouwen is knopen doorhakken … Een plat of hellend dak? Een open of gesloten keuken? Een bad of een douche? En ook: een garage of carport? Steeds meer mensen kiezen voor een carport en dat is terecht. Maar wat zijn nu precies de voordelen? Wij geven je vier goeie redenen om voor een carport te kiezen.

1) Een carport is goedkoper

Vergelijk je de kostprijs van een garage en een carport per vierkante meter, dan zal die eerste altijd duurder uitkomen. Dat is ook logisch. Een garage maakt meestal integraal deel uit van de architectuur van een woning en wordt dus gemetseld. Een carport daarentegen is een houten,metalen of aluminium constructie die tegen de woning wordt geplaatst en zowel wat plaatsingskosten als materialen betreft een pak goedkoper is.

2) Een carport neemt geen woonruimte in

Bouwruimte is schaars en duur. Het komt er voor kandidaat-bouwers dus op aan zo efficiënt mogelijk met de beschikbare ruimte om te springen. Een garage past niet in dat plaatje. Een carport neemt veel minder plaats in en staat bovendien volledig los van de bewoonbare ruimte.

3) Een carport is energiezuinig

Dat heeft als bijkomend voordeel dat het warmteverlies beperkt is. Een garage onttrekt altijd warmte aan je woning, zelfs al houd je de garagepoort gesloten. Een carport staat tegen de zijgevel en heeft dus geen invloed op de energieprestatie van je woning.

4) Een auto droogt sneller in een carport

Parkeer een natte wagen ’s avonds in een garage, en je moet ’s ochtends met een dweil en aftrekker in de weer om de ruimte weer netjes te maken. Een carport is grotendeels open, waardoor de wind vrij spel heeft. Het voordeel is dat je auto sneller opdroogt – wat roestvorming tegengaat. En in de winter biedt de overkapping voldoende bescherming om je auto steeds ijsvrij te houden.

Wil je nog meer voordelen ontdekken van de carport? Bezoek ons dan op Batibouw van 26 februari tot en met 8 maart.

Contacteer BOzARC

logo bozarc new white

BOzARC BV
Boomsesteenweg 41 bus 2
2630 Aartselaar
Tel: 03 455 90 67
info@bozarc.be

BOzARC is CE gekeurd

BOzARC label CEBOzARC heeft het de CE-markering verkregen voor alle producten die het bedrijf aanbiedt: carports en alle soorten terrasoverkappingen.
Alle producten werden goedgekeurd door het internationale keuringsbedrijf Vinçotte.
Daaruit blijkt dat onze producten kracht en veiligheid garanderen.

Offerte aanvraag

  • Gratis (en vrijblijvende) offerte aanvraag
  • Persoonlijk advies op maat
  • 10 jaar garantie

BOzARC© 2000 - 2022 | Carports en terrasoverkappingen | Boomsesteenweg 41 bus 2 - 2630 Aartselaar - België | BTW BE 0844 026 494 |
Algemene voorwaardenPrivacybeleid | Cookies | Cookievoorkeur | Sitemap
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.