Skip to main content

Kwaliteitsvolle serres: Ontdek onze modellen op maat

Ben je op zoek naar een orangerie of tuinkamer? Wil je een hobbyserre om groenten te kweken? BOzARC is een officiële verdeler van de tuinkassen van Janssens AluSystems.
Van deze kwaliteitsvolle serres geniet je jarenlang.

Stel zelf jouw aluminium serre of tuinkamer samen met de handige configurator.

Custom models

Met onze custom models stel je zelf je ideale serre of tuinkamer samen. Je kunt het basismodel volledig personaliseren: jij bepaalt de grootte, de hellingsgraad van het dak, het soort deuren en nog zoveel meer. Verderop deze pagina geven we meer uitleg over welke aanvullende keuzes je kunt maken.

De basismodellen zijn beschikbaar in diverse productlijnen:

 • EOS 200/40
 • Helios 200/25
 • Arcadia Lean-To 200/15- 25- 30
 • Professional

Ontwerp jouw serre in onze online configurator

 • EOS 200/40

  EOS 200/40

  Het getal 200 in deze serie geeft aan dat deze modellen een goothoogte van ongeveer twee meter (of 200 centimer) hebben. Een groot voordeel is dat je daardoor deuren op alle wanden kunt plaatsen en je dus zonder bukken naar binnen kunt lopen. Bovendien geeft de hoge goothoogte de klimplanten aan de zijkanten van de kas veel ruimte om te groeien. En tot slot geniet je bij deze serres van een groot gebruiksgemak en ruimtelijk gevoel.

   Naast de hoge goothoogte kenmerkt deze serie zich door een steile daklijn van ongeveer 40 graden. Daardoor ontstaat een spits dak, dat goed schoonspoelt als het regent. Een groot voordeel. En het ziet er ook gewoon heel mooi uit

  Basismodellen in de EOS-serie:

  • EOS 200/40°
  • EOS 200/40° met decorpanelen
  • EOS 200/40° op een muurtje
  • EOS 200/40° T-Model

   

   

 • Helios 200/25

  Helios 200/25

  Net als de EOS-serie biedt ook de Helios-serie de perfecte goothoogte van twee meter. Het verschil zit ‘m in de daklijn: de Helios-modellen hebben een vlakkere daklijn van ongeveer 25 graden. Als je geen te hoge nokhoogte wil voor je serre of tuinkamer, kunnen we een van deze modellen zeker aanraden.

  Basismodellen in de Helios-serie:

  • Helios 200/25°
  • Helios 200/25° met decorpanelen
  • Helios 200/25° op een muurtje
  • Helios 200/25° T-Model
 • Arcadia Lean-To 200/15- 25- 30

  Arcadia Lean-To 200/15- 25- 30

  Deze serie bestaat uit muurkassen. Ideaal als je je tuinkas graag dicht bij je huis wil plaatsen. Ga je de tuinkas als serre gebruiken, plaats hem dan tegen de gevel waar de openslaande tuindeuren zich bevinden. Zo loop je vanuit je huis je serre binnen. Supersfeervol, en je hebt meteen een mooie uitbreiding van je woonruimte.

  Ook deze muurkassen zijn uitgerust met een standaard goothoogte van twee meter. Dat betekent veel kweekruimte en een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte!

  Het dak van de muurkassen is verkrijgbaar in verschillende hellingsgraden. De hellingsgraad hangt onder andere samen met de maatvoering van de muurkas. Als de maatvoering het toelaat, kun je kiezen uit 15 of 30 graden. Is de wand waar de muurkas tegenaan wordt gebouwd hoog genoeg, dan is een vlakke daklijn ook een optie.

  De Arcadia-modellen zijn ook verkrijgbaar in een Plus-variant. Waar de standaardmodellen een maximale diepte hebben van 157 centimeter, is dat bij de Plus-modellen 305 centimeter. Bovendien zijn de Plus-serres uitgevoerd met zwaardere profielen, waardoor de tuinkas een nog robuustere uitstraling krijgt.

  Basismodellen in de Arcadia-serie:

  • Arcadia muurkas
  • Arcadia muurkas met decorpanelen
  • Arcadia muurkas op een muurtje
  • Arcadia Plus muurkas
  • Arcadia Plus muurkas met decorpanelen
  • Arcadia Plus muurkas op een muurtje
 • Professional

  Professional

  Deze serie bestaat uit tuinkassen en tuinkamers met een bijzonder ontwerp of een meer dan gemiddelde omvang. Vandaar dat ook deze modellen allemaal een goothoogte van twee meter hebben.

  Basismodellen in de Professional-serie:

  • Custom Pyramide
  • Custom Modern
  • Custom Gigant
  • Custom Gigant op een muurtje

  Naast deze Professional-modellen bestaan er nog allerlei (aanbouw)mogelijkheden binnen de Professional Orangerie-serie. Die biedt leuke combinaties met zowel pyramide- als gewone daken in diverse uit- en aanbouwvarianten.

Ontwerp jouw serre in onze online configurator

 

Jouw ideale serre of tuinkamer

Jouw ideale serre of tuinkamer

Wat is er leuker dan een tuinkamer ontwerpen die precies past bij jouw tuin? Je beslist zelf over de maatvoering, stijl, kleur en toepassing. Een tuinkamer kun je namelijk multifunctioneel gebruiken: je kunt er ook perfect je planten en groenten (zoals tomaten, komkommers en courgettes) in kweken. Of wat dacht je van een hippe lounge of werkatelier met perfect daglicht? Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Kies je tuinkas daarom niet te klein, zodat er ruimte is om te kweken én voor een leuke zitplek. Zie je jezelf al genieten van het voor- of najaarszonnetje met een lekkere koffie of aperitief?

In wat volgt, zetten we alle mogelijkheden op een rijtje om de serre of tuinkamer uit je dromen samen te stellen. De meeste items zijn toepasbaar op alle modellen. Natuurlijk helpen we je graag om de juiste keuzes te maken voor jouw ideale tuinkamer. Neem daarvoor gerust contact op met BOzARC

 

 

Maatvoering

Maatvoering

De meeste custom models kunnen zo goed als volledig op maat gemaakt worden. Daarbij kun je in lengte, diepte of breedte uitbreiden per paneelbreedte van 73 centimeter. Zo is het mogelijk om lengtes tot wel 12 meter te creëren. Bij sommige modellen (bijvoorbeeld de T-modellen) geldt er wel een beperking tot enkele standaardmaten bij bepaalde wanden.

Wat de ideale maat is voor jouw tuinkas, bespreken we graag samen met jou. Let er zeker op dat je je kas niet te klein koopt, want de toepassing ervan kan veranderen. Misschien wil je na verloop van tijd bijvoorbeeld niet alleen groenten kweken, maar ook een zithoek of werkatelier creëren. Je koopt je kas maar één keer. Door vooruit te denken, beleef je er nog jarenlang plezier aan.

Deuren

Deuren

Deuren zijn er in twee varianten: schuifdeuren of gewone (draai)deuren, telkens in een enkele of dubbele uitvoering. Omdat alle custom models voorzien zijn van een standaard goothoogte van twee meter kun je de deuren op alle wanden laten plaatsen. Wil je deuren op meerdere wanden? Ook dat kan. Je kunt ook schuifdeuren op de hoek van je tuinkas plaatsen. Met twee enkele schuifdeuren kun je dan de hele hoek van de kas openschuiven.

Als extra optie bij je schuifdeuren kun je kiezen voor een verlaagde drempel. Die is dan 3,5 centimeter in plaats van de standaard 9,5 centimeter. Ga je voor de lagere drempel, dan krijg je er een deurslot bij.

Ook de gewone (draai)deur heeft een extra optie waarmee het mogelijk wordt een custom model op een muurtje te plaatsen. Als je dan kiest voor dit type deur, zakt de deur als het ware in de opening die je in het muurtje laat voor de deuren. Daardoor ontstaat er een gat boven de deur, dat je kunt opvullen met een bovenlicht. Dat is een plexiglazen plaat met profiel die de monteur op maat maakt tijdens het bouwen van de kas.

Tot slot zijn er zowel voor de schuif- als draaideuren vliegendeuren beschikbaar. Zo hou je ongewenste insecten uit je tuinkamer!

Ramen en openers

Ramen en openers

Het is belangrijk om je kweekkas altijd goed te kunnen luchten. Niet alleen bij warm weer maar ook als het wat frisser is, kan het vochtig zijn in je kas. Dat kun je allemaal prima regelen met de juiste set van ramen en openers.

Er zijn drie soorten ramen:

 • Ramen om in het dak te plaatsen
 • Uitzetramen
 • Louvreramen (lamellen) voor in de zijwanden

Hoeveel ramen en welke soort je het best kiest, hangt af van de omvang van je kas en je persoonlijke voorkeur. Dakramen zijn wel altijd aan te raden, zo kan de stijgende warme lucht goed afgevoerd worden.

Met een automatische opener kun je de beluchting van je tuinkas automatiseren. Als het te warm wordt, zorgt de opener ervoor dat het raam opengaat. Als het afkoelt, sluit het weer automatisch. Let op: een raam dat voorzien is van automatische bediening, kun je niet meer handmatig bedienen. Wil je dat toch, dan kies je beter voor een standaard raamopdrukker of een robuuste spindel. Met een spindel kan je dakraam nooit kapotwaaien. Bovendien kun je met de bijgeleverde spindelstok je dakramen handig opendraaien.

Stel zelf jouw aluminium serre of tuinkamer samen met de handige configurator.

Beglazing

Beglazing

Alle serres worden standaard geleverd met glaspanelen van 73 centimeter breed. Je kunt je kas een heel andere look geven door te kiezen voor panelen van 37 centimeter. Er komen dan ongeveer twee keer zoveel profielen in de kas, waardoor die een klassieker en chiquer uiterlijk krijgt.

Panelen

Ook decorpanelen geven je tuinkas een heel ander aanzien. Bovendien kijk je van buitenaf minder op de spullen die in je kas staan. Dat oogt meteen netjes opgeruimd! De hoogtes van de panelen variëren van 90 tot 200 centimeter. Er is zowel een effen, moderne als klassieke uitvoering beschikbaar. Met de panelen van 200 centimeter kun je bijvoorbeeld het uitzicht op een lelijke schutting weghalen of ongewenste inkijk vanaf een bepaalde kant voorkomen.

Kleuren

Kleuren

De standaard RAL-kleuren zijn RAL 9005 (zwart), RAL 6009 (groen) en RAL 9010 (wit). Wil je toch liever een andere (RAL-)kleur? Dat kan, je betaalt er dan gewoon iets meer voor.

Plaatsing op een muurtje

Je kunt je tuinkas ook op een laag muurtje laten plaatsen. Daarbij heb je de keuze uit drie hoogtes: 20, 40 of 60 centimeter. Om dit mogelijk te maken is er een speciaal MUR-supplement beschikbaar. Kies je voor een uitvoering met draaideuren, dan heb je ook het bovenlicht nodig.

Accessoires

Accessoires

Om de tuinkas of tuinkamer uit je dromen af te werken en in te richten, kun je kiezen uit mooie en handige accessoires. De belangrijkste categorieën daarin zijn:

 • Geïntegreerde zaaibakken, kweektafels en -schappen
 • Zonneschermen
 • Victoriaanse nok
 • Spandrellen (verstevigings- en sierelementen)
 • Oprijplaten
 • Bevestigings- en onderhoudsmaterialen

Bent u geïnteresseerd om een serre te laten plaatsen?

Ontwerp jouw serre in onze online configurator

 

Zit u nog met vragen? Neem contact op met onze medewerkers.

Klanten geven onze service een 4.6 / 5.0

Nauwgezette en kwalitatieve plaatsing van heel sympathieke, bekwame en accurate monteurs.

Een dikke pluim voor zowel de kwaliteit, het design en zeker voor de vakkundige plaatsing en professionaliteit.

Niks dan lof voor de snelle plaatsing, vriendelijk personeel en persoonlijk advies dat door ons erg werd gewaardeerd.

Contacteer BOzARC

logo bozarc new white

BOzARC BV
Boomsesteenweg 41 bus 2
2630 Aartselaar
Tel: 03 455 90 67
info@bozarc.be

BOzARC is CE gekeurd

BOzARC label CEBOzARC heeft het de CE-markering verkregen voor alle producten die het bedrijf aanbiedt: carports en alle soorten terrasoverkappingen.
Alle producten werden goedgekeurd door het internationale keuringsbedrijf Vinçotte.
Daaruit blijkt dat onze producten kracht en veiligheid garanderen.

Offerte aanvraag

 • Gratis (en vrijblijvende) offerte aanvraag
 • Persoonlijk advies op maat
 • Ontvang uw offerte binnen de 3 werkdagen

BOzARC© 2000 - 2024 | Carports en terrasoverkappingen | Boomsesteenweg 41 bus 2 - 2630 Aartselaar - België | BTW BE 0844 026 494 |
Algemene voorwaardenPrivacybeleid | Cookies | Cookievoorkeur | Sitemap
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.