Skip to main content

carport autostallingStormweer, regen, hagel, sneeuw, … In onze contreien heeft elke wagen er elk jaar meermaals mee te kampen. En dat is op zich geen probleem, want auto’s kunnen best tegen een stootje. Maar toch kun je je wagen beter niet buiten laten staan als je hem in topconditie wilt houden. Hagelbollen, rondvliegende takken, losse dakpannen, … ze kunnen flink wat schade aanrichten. Bovendien geef je roestvorming op die manier vrij spel. Heb je geen garage? Een carport of overdekte autostalling is een efficiënte en budgetvriendelijke oplossing.

Zonder bouwvergunning

Een carport plaatsen zonder bouwvergunning … is perfect mogelijk! Wel gelden er enkele voorwaarden, afhankelijk van waar je je carport wilt plaatsen.

Een vrijstaande carport plaatsen

Kies je voor een vrijstaande carport? Dan mag de oppervlakte, samengeteld met de oppervlakte van andere vrijstaande structuren op je grond, niet meer dan 40 vierkante meter bedragen. Je carport mag ook niet hoger zijn dan 3,5 meter en mag zich niet verder dan 30 meter van je woning bevinden. Aan de zijkant van je perceel moet je carport minstens 3 meter van de grens verwijderd zijn. Aan de achterkant van je perceel geldt een minimum van 1 meter, tenzij je je carport tegen een bestaande scheidingsmuur laat plaatsen.

Een autostalling als bijgebouw

Bouw je je overdekte autostalling liever aan je woning? Dan ziet de overheid de constructie als bijgebouw en gelden er andere voorschriften. Je hoeft nog steeds geen bouwvergunning aan te vragen, maar je hebt wel meldingsplicht. Ook in dit geval geldt de maximum van 40 vierkante meter. Verder mag je carport niet hoger dan 4 meter zijn en moet hij aan de zijkant van je perceel minstens 3 meter de grens liggen. In je achtertuin moet je carport minstens 1 meter van het aangrenzende perceel verwijderd zijn, tenzij je hem tegen een aangrenzend gebouw plaatst.

BOzARC plaatst je carport op maat

Meer weten? Contacteer ons gerust met al je vragen! Benieuwd naar de prijs van een aluminium carport? Aarzel niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Contacteer BOzARC

logo bozarc new white

BOzARC BV
Boomsesteenweg 41 bus 2
2630 Aartselaar
Tel: 03 455 90 67
info@bozarc.be

BOzARC is CE gekeurd

BOzARC label CEBOzARC heeft het de CE-markering verkregen voor alle producten die het bedrijf aanbiedt: carports en alle soorten terrasoverkappingen.
Alle producten werden goedgekeurd door het internationale keuringsbedrijf Vinçotte.
Daaruit blijkt dat onze producten kracht en veiligheid garanderen.

Offerte aanvraag

  • Gratis (en vrijblijvende) offerte aanvraag
  • Persoonlijk advies op maat
  • Ontvang uw offerte binnen de 3 werkdagen

BOzARC© 2000 - 2024 | Carports en terrasoverkappingen | Boomsesteenweg 41 bus 2 - 2630 Aartselaar - België | BTW BE 0844 026 494 |
Algemene voorwaardenPrivacybeleid | Cookies | Cookievoorkeur | Sitemap
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.