Skip to main content

overkapping reinigenAl in het najaar moet je denken aan de voorzorgsmaatregelen voor je huis en tuin in de koude wintermaanden. Heb je een terrasoverkapping? Zorg ervoor dat je terrasoverkapping op tijd winterproof is. Hier vind je enkele tips om je terrasoverkapping te reinigen en ze zo klaar te maken voor de winter. 

Aluminiumframes poetsen

Een terrasoverkapping vergt eigenlijk niet zoveel onderhoud. Het volstaat om een keer per jaar of tweejaarlijks de overkapping te poetsen. De aluminiumframes maak je schoon met een zachte doek of spons. Je bevochtigt het aluminium met water en neutrale zeep. Spoel daarna met water en klaar is kees. 

Je terrasoverkapping uit polycarbonaat reinigen

Polycarbonaat is een krasgevoelig materiaal dat je met zorg moet behandelen. Daarom raden we aan om 2 à 3 maal per jaar uw overkapping af te spuiten met een hogedrukreiniger. Hierbij gebruik je best een neutraal schoonmaakmiddel.

Glazen zijwand schoonmaken

Wil je nog meer bestand zijn tegen gure weersomstandigheden? Combineer je overkapping dan met een glazen wand. Maak je glazen wand proper met een spons, water en zeep, een zeemvel en een trekker. 

Dakgoot proper houden

In de meeste gevallen beschikt elke terrasoverkapping over een dakgoot. Bij slecht weer komt er veel vuil in de dakgoot terecht. Verwijder eerst en vooral bladeren en grote stukken vuil die in de dakgoot achtergebleven zijn. Zijn er veel bomen in de buurt? Dan moet je natuurlijk meer schoonmaken. 

Gezelligheid troef

Om je terrasoverkapping volledig winterproof te maken, kun je verlichting voorzien. Geniet je graag van de frisse winterlucht? Plaats dan een gasbrander en enkele buitenkaarsen onder de overkapping en schaf enkele fleecedekentjes aan. Laat je kussens van je terrasmeubels niet buiten liggen, maar neem ze daarna terug mee naar binnen. Als je graag planten onder de overkapping plaatst, zorg er dan voor dat ze bestand zijn tegen vorst. Hou je ook van de gezelligheid van de feestdagen? Zet een kerstboom voor nog meer sfeer!

Contacteer BOzARC

logo bozarc new white

BOzARC BV
Boomsesteenweg 41 bus 2
2630 Aartselaar
Tel: 03 455 90 67
info@bozarc.be

BOzARC is CE gekeurd

BOzARC label CEBOzARC heeft het de CE-markering verkregen voor alle producten die het bedrijf aanbiedt: carports en alle soorten terrasoverkappingen.
Alle producten werden goedgekeurd door het internationale keuringsbedrijf Vinçotte.
Daaruit blijkt dat onze producten kracht en veiligheid garanderen.

Offerte aanvraag

  • Gratis (en vrijblijvende) offerte aanvraag
  • Persoonlijk advies op maat
  • Ontvang uw offerte binnen de 3 werkdagen

BOzARC© 2000 - 2024 | Carports en terrasoverkappingen | Boomsesteenweg 41 bus 2 - 2630 Aartselaar - België | BTW BE 0844 026 494 |
Algemene voorwaardenPrivacybeleid | Cookies | Cookievoorkeur | Sitemap
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.