Skip to main content

TerrasoverkappingDe zomer is in aantocht en dan brengen we graag veel tijd door op ons terras. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een terrasoverkapping. Het typische Belgische kwakkelweer of een brandende zon zijn dan geen spelbrekers meer om in de buitenlucht te genieten van een lekkere maaltijd, een goed glas wijn of van de zalige rust van je tuin. In dit artikel geven we enkele tips om je overkapte terras helemaal klaar te maken voor de zomer.

Terrasoverkapping: kies voor een gebogen dakstructuur

Een gebogen dakstructuur garandeert een goede waterafloop. Zo vermijd je plassen op je dakplaat, waardoor die minder snel erodeert. De boogvorming geeft je bovendien een extra gevoel van licht en ruimte.

Zonnewering

Als je vaak last hebt van een fel brandende zon, kun je een witte zonwerende dakbedekking aanbrengen. Zo hangt er een permanente schaduw over je terras. Ideaal om even af te koelen. De gebroken lichtinval zorgt dat je zonder veel hinder met een laptop kunt werken of een boek kunt lezen. Heb je toch graag meer licht, kies dan een fumé dakbedekking. Dit soort dakplaten laten het licht door, maar weren de warmte. Vaak volstaat ook de installatie van een traditionele zonneluifel tegen een felle zon.

Gaswarmer

Geniet je ook graag buiten de zomermaanden van je terras? Maar schrikken de lagere temperaturen je af? Met de installatie van een gasverwarmer onder je terrasoverkapping bepaal je zelf de gewenste temperatuur. Zo kun je ook tijdens frissere lente- of herfstavonden rustig buiten zitten.

Windscherm

Windvlagen onder je terrasoverkapping kunnen soms flink storend zijn. Je kunt je overdekte terras voldoende afschermen door langs de zijkant één of meer windschermen te plaatsen. Er is keuze mogelijk uit glazen windschermen of uitschuifbare windschermen in doek.

Contacteer BOzARC

logo bozarc new white

BOzARC BV
Boomsesteenweg 41 bus 2
2630 Aartselaar
Tel: 03 455 90 67
info@bozarc.be

BOzARC is CE gekeurd

BOzARC label CEBOzARC heeft het de CE-markering verkregen voor alle producten die het bedrijf aanbiedt: carports en alle soorten terrasoverkappingen.
Alle producten werden goedgekeurd door het internationale keuringsbedrijf Vinçotte.
Daaruit blijkt dat onze producten kracht en veiligheid garanderen.

Offerte aanvraag

  • Gratis (en vrijblijvende) offerte aanvraag
  • Persoonlijk advies op maat
  • 10 jaar garantie

BOzARC© 2000 - 2023 | Carports en terrasoverkappingen | Boomsesteenweg 41 bus 2 - 2630 Aartselaar - België | BTW BE 0844 026 494 |
Algemene voorwaardenPrivacybeleid | Cookies | Cookievoorkeur | Sitemap
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.