Een terrasoverkapping? Ook voor je tuin!

terrasoverkappingWil je functionaliteit en esthetiek combineren in je terras? Dan biedt een terrasoverkapping de perfecte oplossing voor jou. Je geniet van meer opbergruimte en kunt er bij slecht weer onder schuilen. Maar de overkappingen zien er bovendien ook mooi uit. Ideaal dus om je tuin een beetje meer cachet te geven! In dit artikel kom je te weten wat je allemaal met een terrasoverkapping kunt doen. 

De multifunctionaliteit van terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen zijn heel veelzijdig. Ze dienen niet enkel om te genieten van een lekker glaasje rosé bij slecht weer, je kunt ze bijvoorbeeld ook gebruiken om je tuin in te richten. De gebogen dakstructuur zorgt voor een moderne en stijlvolle uitstraling. De overkappingen zijn verkrijgbaar in een matte en doorzichtige variant. De doorzichtige variant lijkt sprekend op glas, terwijl de fumé-dakbedekking een verkoelend effect heeft in de warme zomermaanden.

Omgetoverd in een tuinhuis

Een terrasoverkapping kan ook perfect gebruikt worden als tuinhuisje. Tijdens de winter kun je ervoor kiezen om je terrasmeubilair aan de kant te schuiven en je fietsen onder de terrasoverkapping te stallen. Ook je grasmachine of gereedschap krijgt een plaatsje. Zo heb je meteen een extra opslagplaats!

Plezier op het terras

Daarnaast geniet je met een terrasoverkapping langer van je tuin. Tijdens de zomer geniet je van borrelhapjes en een glaasje sangria en kijk je uit op je prachtig onderhouden stukje land. Mooier kan een zwoele zomeravond niet worden! Bovendien kun je je kruidentuintje ook onder de terrasoverkapping plaatsen. Zo geniet je langer van je zelfgekweekte basilicum en citroengras.

Laat klimop over de palen van de overkapping groeien en waan je in een feeërieke wereld. Ben je een echte bloemen- en plantenliefhebber? Creëer dan een bloemenwalhalla met verschillende hangplanten. Je hoeft zelfs geen groene vingers te hebben! Beschik je niet over een grote tuin? Ook bij een klein grasperkje, wat struikjes en bloemen staat een terrasoverkapping mooi en kun je er volop van genieten.

Eindeloze mogelijkheden

Benieuwd naar alle mogelijkheden van een terrasoverkapping? Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Tags: overkapping terras, terrasoverkapping, overkappingen terras, afdak terras, terras overkapping, overkapping,, overkappingen,, zonwering terrasoverkapping, zonwering terras