Binnen en buiten worden één met een veranda

Binnen en buiten worden één met een verandaMeer ruimte, meer lichtinval, meer zicht op de tuin, meer genieten van de buitenlucht: zowel een veranda als een terrasoverkapping kan heel wat troeven voorleggen. Bovendien creëer je een mooie overgang tussen binnen en buiten. In dit artikel zetten we alle voordelen op een rijtje.


Is een veranda de beste keuze?

Veel mensen kampen met plaatsgebrek in hun woning. Ze willen meer genieten van de warmte van de zon en wensen meer lichtinval. Vaak komt een veranda als oplossing uit de bus. Schijnt de zon? Dan kun je binnen in je veranda genieten van de warmte. Daarnaast komt er meer licht binnen door de grote ramen, creëer je een ruimtelijk gevoel én heb je meer plaats. Kortom, een veranda verhoogt je wooncomfort. Je veranda moet wel bij de stijl van je woning passen. Zo vraagt een moderne woning om een strakke veranda.

Je woning wordt meer waard

Dankzij een veranda gaat niet alleen het wooncomfort erop vooruit, ook de waarde van je woning verhoogt. Je bouwt namelijk een stuk bij aan je woning. Natuurlijk moet je rekening houden met een investering en de bijhorende verbouwingswerken.

Het heerlijke gevoel van buiten

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijker oplossing? Dan kies je het best voor een terrasoverkapping. Zo geniet je optimaal van de buitenlucht, de zon en de lichtinval in je woning. Door een terrasoverkapping met doorzichtige dakbedekking geniet je van enorm veel natuurlijk licht. Bovendien krijg je een prachtig uitzicht op je tuin.

Een dakstructuur én zijwanden

Als je een terrasoverkapping in combinatie met zijwanden plaatst, heb je voortdurend een buitengevoel terwijl je toch beschermd bent tegen de zon, de wind en de regen. Je hebt de keuze tussen een gesloten of een verschuifbare zijwand. Op die manier zijn ook je tuinmeubelen de hele tijd beschermd en kun je ze tijdens de winter gewoon laten staan. Ingebouwde verlichting is tot slot een leuk extraatje, waarmee je binnen en buiten perfect op elkaar afstemt.

Tags: overkapping terras, overkappingen terras, veranda, moderne veranda, aanbouw veranda, veranda kopen, leefveranda