Aluminium carports gaan lang mee en zijn ontzettend stevig. Wil je een carport installeren en twijfel je tussen een houten en een aluminium exemplaar? Dan is het raadzaam om eerst en vooral de kenmerken van beide materialen op een rijtje te zetten en de pro’s en contra’s tegen elkaar af te wegen. Wij zetten de voornaamste eigenschappen op een rijtje, zodat je een doordachte keuze kunt maken.

Duurzaamheid

Aluminium is een materiaal dat niet stuk te krijgen is. Net zoals aluminium ramen en deuren gaan aluminium carports levenslang mee. Hout is daarentegen niet slijtvast en wordt na verloop van tijd beschadigd door regen, wind en vuil.

Onderhoud

Aluminium is hét onderhoudsvriendelijke materiaal bij uitstek. Het trekt namelijk geen vuil of stof aan en er kan zich geen vuil ophopen in kieren en spleten. Het volstaat om de aluminium profielen een tweetal keer per jaar schoon te maken met een beschermend product.

Bij hout ligt dat helemaal anders. Je moet het regelmatig behandelen met een beschermend en vochtwerend product. Doe je dat niet, dan gaat de kwaliteit van het hout er drastisch op achteruit en bestaat het risico dat het rot.

De stevigheid van aluminium carports

Aluminium carports zijn uitermate stevig. Het materiaal is heel stabiel, zodat het grote overspanningen aankan. Tegelijk is aluminium een licht materiaal. De profielen zijn sterk en dun waardoor elegantie en stevigheid hand in hand gaan.

Meerwaarde

Aluminium carports kun je voor allerlei doeleinden gebruiken. Ze zijn geschikt om caravans, mobilhomes en auto’s te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Ook zonwerende carports behoren tot de mogelijkheden.

Bij BOzARC maken we onze carports volledig op maat en heb je de keuze uit een doorzichtige of ondoorzichtige dakbedekking van polycarbonaat. De carports kunnen tegen de gevel van je huis of in je tuin geïnstalleerd worden.

Interesse of meer weten? Neem contact met ons op voor advies op maat.

Contacteer BOzARC

logo bozarc new white

BOzARC BV
Boomsesteenweg 41 bus 2
2630 Aartselaar
Tel: 03 455 90 67
info@bozarc.be

BOzARC is CE gekeurd

BOzARC label CEBOzARC heeft het de CE-markering verkregen voor alle producten die het bedrijf aanbiedt: carports en alle soorten terrasoverkappingen.
Alle producten werden goedgekeurd door het internationale keuringsbedrijf Vinçotte.
Daaruit blijkt dat onze producten kracht en veiligheid garanderen.

Offerte aanvraag

  • Gratis (en vrijblijvende) offerte aanvraag
  • Persoonlijk advies op maat
  • 10 jaar garantie

BOzARC© 2000 - 2022 | Carports en terrasoverkappingen | Boomsesteenweg 41 bus 2 - 2630 Aartselaar - België | BTW BE 0844 026 494 |
Algemene voorwaardenPrivacybeleid | Cookies | Cookievoorkeur | Sitemap
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.